Regnvåd søndag

Facebook er en brækspand

skaermbillede-2017-11-27-kl-11-07-47

Min facebook strøm er fyldt med brokhoveder, der er voldsomt utilfredse med Alternativets beslutning om at vælge den kulturelle borgmesterpost, over den sociale. Jeg synes det er trættende og enøjet. Ja, vist er der nogle himmelråbende behov på det sociale område, men det er i mine øjne absurd, at folk i den grad harcellerer over valget ved valget, og i flæng melder sig ud. Lad nu de folkevalgte få en chance… Borgmesterposten er ikke alt der er at gøre politisk, og en borgmesterpost giver jo ikke ret til diktatorisk at lave borgerløn og opløse alles kvaler med eet.Jeg sætter min lid til, at de vil gøre en forskel med deres mandat på det kulturelle område, og jeg – som iværksætter – vil imødese dette.

Jeg selv besluttede mig slet og ret for at brænde mit valgkort, for jeg har ikke noget til overs længere, for den politiske scene. Jeg ville hjertens gerne have støttet Klaus Trier Tuxen med hans hampeparti, der arbejder for legalisering af cannabis, eller Christiania listen, fordi Christiania er noget af det vigtigste i mit liv, men rent realistisk forudså jeg, at ingen af disse ville blive valgt ind, og jeg kunne ikke stå inde for, at min stemme skulle gå til SF og enhedslisten, som de ovennævnte var i valgforbund med.

Det var en fryd, at brænde kortet, og lægge det ud på de sociale medier. Vi har brug for noget mere civil ulydighed…

skaermbillede-2017-11-27-kl-10-49-47

Et andet broktema i min facebook strøm, er emner hidrørende cannabis. Der er ild i emnet. Der er nogle kendisser, som er fortalere for legalisering/afkriminalisering. Blandt andet Søs Egelind og Dan Rachlin, den første i forhold til medicinsk cannabis, den anden i forhold til rekreativ cannabis. Claus Riskjær har gang i den helt store berigende cannabisproduktion i udlandet, Manu Sareen promoverer firmaet Endoca, der fremstiller og distribuerer cannabisolie, og han har tilmed været ude og fortælle, at han har taget cannabisolie i sin tid som minister, ligesom han har lagt sag an mod staten. En rigtig rebel.

Men på dette cannabis område er der meget intern kamp. Det undrer mig og ærger mig. Jeg betragter det som både kontraproduktivt og primitivt. Der er kollosalt mange, af de der interesserer sig for – og er aktive på – dette område, der bagtaler, fordømmer, nedgør hinanden. Det er mystisk og absurd, idet det er så himmelråbende tydeligt, at man står stærkere med en fælles front, fremfor diverse små enklaver, der egentligt ‘kæmper for’ det samme, men på samme tid bekæmper hinanden.

Facebook er ikke synderligt sundt for menneskeheden… Etik og moral er i tilbagegang, det er så let at sidde bag skærmen og give verbalt los.

skaermbillede-2017-11-27-kl-11-08-20

1 kommentar

  • Det er virkelig ærgerligt for debatten på Facebook at den hurtig bliver begravet i beskyldninger og trusler, fremfor blot at fremføre sine argumenter og gavne med mere fakta i debatterne. Netop af den grund egner Facebook sig ofte ikke til at få gode saglige debatter og det er synd.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Regnvåd søndag