Opskrift på klassisk pesto

Min favorit hårbørste og mine ‘hårrutiner’…

Nogle dage får jeg simpelthen ikke børstet hår, og har bare sovehår, også kaldet ‘bollehår’, dagen lang. Jeg synes jeg kan bære det 😉 Nogle nætter får jeg flettet mit hår, men det er ikke alle, trods det er allermest skånsomt for det lange hår, at være flettet under søvnen.

Men jeg har indset, at det er en ren kunst, at finde den rette hårbørste. Jeg har oplevet mange elendige og hårde hårbørster, der gør ondt i hovedbunden og knækker håret. Jeg er ret optaget af naturlighed og bæredygtighed, og derfor har det jo været oplagt, at bruge børster af træ, fremfor af plastic. Og jeg har købt flere forskellige hjem til Womanifesto shoppen. Jeg har aktuelt 3 forskellige dér, og de er naturligvis alle blevet testet herhjemme og både børn og voksne. Min egen personlige favorit, er denne bambus ion hårbørste med vildsvinehår.

Jeg har ikke overdrevent mange skønhedsritualer for mit hår. Jeg vasker det cirka hver anden dag, og dette i en naturvenlige, gerne økologiske hårshampooer. Jeg bruger gerne Lavera og jeg har også fundet flere gode økologiske hårprodukter i min lokale Kvickly(det er fedt der er så meget miljøvenligt og økologisk i COOPs butikker). Og så bruger jeg gode balsammer eller hårkure. Indimellem laver jeg en decideret maske til håret af honning og æg. Sommetider smører jeg kokosolie i håret, og lader det sidde og trække ind i hårstråene. Jeg bruger også fra tid til anden Epsomsalt i håret. Når jeg tager karbade i Epsomsalt, lægger jeg mig også gerne helt under, så håret også får gavn af det lækre Epsombadevand. Og jævnligt afslutter jeg badet under den kolde bruser, hvilket både får håret til at skinne, og også har en fin række andre sundhedsmæssige fordele.

Jeg froterer aldrig mit hår – jeg vikler blot et håndklæde om det, som en turban, og har det på i vel 10 minutter. Jeg lufttørrer ALTID mit hår, jeg husker ikke hvornår jeg sidst har brugt en føntørrer, men det var nok da jeg var teenager. Det er jo skide usund for håret og slider det meget. Typisk børster jeg håret i våd tilstand, selvom jeg godt ved, at eksperterne siger det er skadeligt for håret, idet det lettere knækker. Men det fungerer altså bedst for mig.

Så bruger jeg også mit skønheds-multi-tool – min Gua Sha kam i håret/hovedbunden, det er fuldstændig lækker og vitaliserende massage, og her i familien er alle, inklusiv jeg selv, vilde med blæksprutte hovedbundsmassage dimsen.

Jeg bruger ikke nogen ‘produkter’ i håret, udover shampoo, balsam og hårkur. Mit hår får lov at leve sit eget liv. Jeg kan måske godt finde på at smøre lidt creme eller olie i håret en sjælden gang imellem, det er så blot de cremer og olier jeg i forvejen bruger til huden.

Jeg har så indset, at håret rent faktisk bliver ekstra smukt, ved at blive børstet nænsomt og grundigt med en god hårbørste. Et gammelt ‘bedstemorråd’ lyder, at man skal børste sit hår med 100 strøg hver dag, og jeg forstår egentlig godt det råd, for håret bliver mere glansfuldt ved børstning, idet de naturlige olier fra hårbunden således børstes ud i længderne.

Og med min nye yndlingshårbørste med vildsvinehår er det en sand fryd, at børste håret. Det føles fuldstændigt saligt at bruge den, den ligesom aer hårbunden og håret.

Når nu vi er ved ‘børstning’, så kan det være du også har lyst til at læse om fordelene ved tørbørstning.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på klassisk pesto